Hva er sprayisolering?

lapolla-airtight-spray-foam-spray-training

 

Har du tenkt på hvorfor fryseboksen med sine 3 cm vegger har opp til 20 minusgrader på innsiden og at rommet den står i har gjerne 20 plussgrader, -og at fryseboksen har topp energimerking?

Hvordan kan de tynne veggene i et fly kjennes varme, når flyet flyr i 10.000 meters høyde i 800 km/t i 40 minusgrader?

Svaret er høyeffektiv polyuretanisolasjon,- den samme isolering som Scandic Foam AS nå kan tilby fra produsent Lapolla Industries. Inc`s produktspekter.

 

Miljø + fordeler

 

Polyuretan har vært kjent som førsteklasses varmeisolasjon til krevende forhold i over 40 år. På grunn av den lave lambdaverdien på 0,023/ 0,025 og de utallige nye mulighetene til å designe vegger og tak kan man redusere vegg- og tak-tykkelsene med opp til det halve. Polyuretan spray-isolering gir en sømløs overflate og gir da 100 % tetthet. Ny isolasjon, nye muligheter, nye bruksområder!

Celle-1

 

Foam-LOK™ er en to-komponent høyeffektive polyuretan isolering som etter påføring på underlaget, under trykk og temperatur, ekspanderer 30- 100 ganger på få sekunder. Som påført isolasjonsmaterialet vil Foam-LOK™ ikke ha noen form for sammenskjøtinger og vil dermed være helt «sømløst». Samtidig vil Foam-LOK™ som påført isolasjonmaterialet trenge inn i absolutt alle områder, selv de vanskelige steder og sprekker som ønskes isolert, og videre gi en total lufttett ytre og dermed være 100% fukt- og lufttett. Eksempel; Vårt produkt, FL 2000 har 1,5 million lukkede celler pr kubikk tomme.

I det produktutvalget som Scandic Foam AS tilbyr, finnes både sprayisolasjonsprodukter med «åpne» og «lukkede» celler, samt produkter med spekter fra grunnisolasjon og radonsperre til utvendig takisolasjon og coatinger. Våre applikatører vi derfor kunne se hva som vil være mest formåltjenelig for kunder, og velge egnet isolasjonstype etter dette.

 

 Foam LOK vegg 2

 

 

 

 

 

 

 

Materialet endrer ikke på noe tidspunkt form eller isolasjonsevne og styrker byggekonstruksjonen med inntil 300%.

 

 

Fordeler med polyuretan sprayisolasjon:

 

 • Reduserte byggekostnader ved bruk av produktene

 • Store kostnadsbesparelser for oppvarming / energiforbruk
 • Eliminerer luftlekkasjer 100%

 • Effektiv både ved høye og lave temperatur

 • Tillater evt. reduksjoner i vegginstallasjonene

 • Ingen infiltrasjon av fukt

 • Reduserer allergirisikoer

 • Støydempende

 • Ingen grobunn for bakterier

 • Ingen grobunn for sopp

 • Hindrer kuldebroer

 • Ingen skjulte giftstoffer

 • Et absolutt miljøvennlig isolasjonsprodukt

 • Rask og effektiv installasjon/ påføring

 

Foam-LOK-produktene har et bredt bruksområder, og man velger produkt med tilfredstillende trykkfasthet/ strekkfasthet etter hvilket behov man har på det aktuelle påføringsområde. Nedenfor ser dere en oversikt over dette. Om dere ønsker PDF for oversikt over trykkfasthet/ strekkfasthet for Foam-LOK produkter, finner dere denne her; TRYKKFASTHET / STREKKFASTHET.

 

 

 

Applikasjonsutstyr 1140x 450

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kreves autoriserte applikatører til å utføre isolasjonsarbeidet og alle våre enheter har gått igjennom autorisasjonsprogrammet for Foam-LOK- produktene.

For å sikre optimal drift, velger våre applikatører utstyr fra Graco. Enhetene er mobile enheter som er selvforsynt med det som skal til for å gjøre en rask og effektiv jobb.

På bildet under viser vi den komplette enheten E 30i, som står montert i de mobile enhetene.

 

system_reactor_integrated_e30i_800